සෞඛ්ය අමාත්යාංශය විසින් ජාතික ආහාර සුරක්ෂිතතා සතියක් හෙට (28) සිට දෙසැම්බර් 03 දින දක්වා ප්රකාශ කරනු ලැබ ඇත. පසුගිය කාලසීමාව පුරා බෝවන රෝග පාලනයට හා සමහර බෝවන රෝග තුරන් කිරීමට ශ්රී ලංකාව සමත් වූ නමුත් අද වන විට බෝ නොවන රෝග පාලනය පිළිබඳ අභියෝග රැසකට මුහුණ පා ඇත.
සියලු ප්රධාන බෝ නොවන රෝග වැලඳීමට ආහාරපාන ඍජුව බලපාන අතර ආහාර පනත යටතේ පනවා ඇති රෙගුලාසි උදවු කර ගනිමින් සමාජ සහභාගිත්වය මත පදනම්ව බෝ නොවන රෝග පාලනයට ගත හැකි ප්රවේශය පුළුල් බවත් ආහාර බාල කිරීම හා දහනය වීම පිළිබඳව ද අවධානය යොමු විය යුතු බවත් සෞඛ්ය සේවා අධ්යක්ෂ ජනරාල් වෛද්ය පී. මහීපාල මහතා පැවැසීය.